KBC Autolease zet mee de schouders onder de 1000 km van Kom op tegen Kanker
De karavaan van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker trok tijdens het Hemelvaartweekend door het Vlaamse land. Een groep sportieve enthousiastelingen van KBC Autolease stond aan de start van een van de grootste evenementen voor het goede doel in ons land.
KBC is al meer dan 30 jaar partner van Kom op tegen Kanker. Al sinds het prille begin in 1989 was de bank en verzekeraar erbij om de organisatie financieel en operationeel te ondersteunen. De 1000 km vond voor de dertiende keer plaats tijdens het Hemelvaartweekend.
Snoep en roomsoezen
Een team van KBC Autolease mocht natuurlijk niet ontbreken. Acht medewerkers verschenen aan de start voor een rit van telkens 125 kilometer. Om deel te nemen aan deze sportieve uitdaging, zamelde elk fietsteam minstens 5.500 euro startgeld in. “Via allerlei acties, zoals een tombola en de verkoop van zakjes snoep en roomsoezen, hebben we dat bedrag vlot gehaald”, vertelt sales assistant Sarah Voncken die voor de zevende keer deelnam.
“Iedereen is solidair”, vult sales support fietsleasing Neal Van Petegem aan. “Er was maar weinig overtuigingskracht nodig om bijvoorbeeld de zakjes snoep te verkopen. Over alle diensten heen worden we gesteund. Dat is een fijn gevoel”. Iedereen kent ook wel iemand in de familie of vriendenkring die de diagnose van de zware ziekte heeft gekregen. Bij de familie van KBC Autolease is dat niet anders.
Grondige voorbereiding
“Bij ons thuis zijn we al twee keer getroffen door kanker, mijn schoonmoeder is eraan overleden en mijn moeder heeft twee keer borstkanker overleefd”, zegt dossierbeheerder Benoit Vermeir. “Los van deze persoonlijke ervaring is de 1000 km sowieso een erg mooi verhaal dat maatschappelijk breed gedragen wordt.” Collega Neal verloor zijn oma aan kanker. Sarah maakte de ziekte van dichtbij mee toen een collega op het werk de diagnose van borstkanker kreeg. “Om de mensen die de letter ‘K’ hebben gekregen een hart onder de riem te steken, daar doe ik het voor. Ze verdienen alle steun”, vertelt ze.
Het team bereidde zich grondig voor op de sportieve uitdaging. Benoit reed zijn rit van 125 kilometer tegen gemiddeld 30 kilometer per uur. Een week na de actie vertrok hij op fietsvakantie door de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Neal en Sarah deden het iets ‘rustiger’ aan en kozen voor een gemiddelde van 27 kilometer per uur.