Haal winst uit renovatie

Haal winst uit renovatie

Alle bedrijfsgebouwen en kantoren in België moeten binnen de 5 jaar na verkoop voldoen aan een aantal energiebesparende normen. Als eigenaar kan je zelf beslissen welke maatregelen je neemt om het vereiste energielabel te behalen.

Met de steun van KBC heeft vloerbedrijf Staenis een innovatief roostersysteem ontwikkeld voor het plaatsen van isolerende vloeren. “Een bijzonder waardevol partnership”, aldus Daisy Bohyn van Staenis.

In het kader van de verstrengde Europese milieunormen worden zowel particulieren als bedrijven verplicht om te investeren in onder andere dakisolatie, beglazing, koeling en verwarming. Energiebesparende investeringen die zichzelf maatschappelijk én financieel op korte termijn terugbetalen. Ook duurzame vloersystemen leveren een grote winst op, weet Daisy Bohyn van vloerbedrijf Staenis.

“Het Staenisrooster is een innovatief roostersysteem dat het plaatsen van vloeren eenvoudiger dan ooit maakt. Bovendien is het isolerend, lichtgewicht, drainerend, sneldrogend en circulair. Isolatie zit volledig vervat in het systeem. Daardoor gaat er minder warmte verloren. Onze nieuwe oplossing maakt het gebruik van de klassieke chape volledig overbodig. In die chape zit veel cement, wat leidt tot CO2-uitstoot. Je bespaart dus in energiekosten én spaart het milieu.”

Staenis telt 3000 klanten, noteert 95 procent klanttevredenheid en heeft al ruim 100.000 m² aan vloeren geplaatst. Mooie cijfers!

Daisy: “Onze missie is om een mooiere toekomst voor de maatschappij en onszelf te bewerkstelligen. Wij spelen in op de noden van de toekomst. We stoten minder CO2-uit bij het produceren van onze materialen én blijven aan het einde van de rit over met minder afval. De tijdsgeest en de verstrengde wetgeving dicteert ons dat we op een andere manier gaan moeten bouwen. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer alle bouwbedrijven en projectontwikkelaars met duurzame en herbruikbare materialen zullen moeten werken. Wij zijn daar klaar voor.”

Staenis is een relatief jong bedrijf. Jullie hebben in 2017 de KBC Start-it award gewonnen en zijn sindsdien ook verschillende financieringen aangegaan bij KBC om verdere groei mogelijk te maken.

Daisy: “KBC Start-it heeft ons een flinke duw in de rug gegeven. We hadden nauwelijks ervaring in het runnen van een bedrijf, dus die hulp kwam goed van pas. We kwamen in een netwerk terecht waarin we advies van experts konden inwinnen. KBC heeft ons niet enkel de weg getoond naar subsidies voor het ontwikkelen van innovatieve producten, maar heeft ons ook leningen toegekend om onze producten op de markt te zetten. Daar zijn we zeer dankbaar voor.”

Wat is de belangrijkste meerwaarde van KBC als bank- en verzekeringspartner?

Daisy: “Expertise en vertrouwen. Zoals gezegd: we kunnen altijd terecht in het netwerk van KBC met vragen allerhande over onze business. De experts van KBC hebben ons vaak kritische vragen gesteld, maar dat proces heeft ons in een sterkere positie geplaatst bij gesprekken over leningen en investeringen. De bank houdt je een spiegel voor de ogen en zegt je vlakaf waar je sterktes en je zwaktes liggen. Dat komt soms hard aan, maar helpt je wel vooruit. En daar gaat het om.”

Wil je als zelfstandige of kleine ondernemer je handelsruimte of atelier energetisch renoveren? Dan kun je met ‘Bereken je renovatiekost’ in KBC Mobile (bij 'Extra diensten', 'Aanbod, Wonen & Energie') berekenen wat je renovatieplan je vandaag zou kosten.