Regelmatige bestuurder

Je laten opnemen in de autoverzekering van je ouders? Het heeft zijn voordelen!

Regelmatige bestuurder

Je laten opnemen in de autoverzekering van je ouders? Het heeft zijn voordelen!

Net je definitieve rijbewijs behaald?

Je kunt keren in een smalle straat, feilloos parkeren en zonder aarzelen de ruitenwisservloeistof aanwijzen. Je behaalde dus je rijbewijs, maar wilt nog even met de auto van je ouders rijden. Een eigen wagen brengt namelijk heel wat extra kosten met zich mee: aankoop, benzine, de optionele luchtverfrisser en natuurlijk de autoverzekering.

Zorgen voor later, kun je denken. Toch kan het voordelig zijn om nu al aan de toekomst te denken. Laat je nĆŗ opnemen als regelmatige bestuurder in de autoverzekering op naam van je ouders, en pluk daar later de vruchten van. Meer rijervaring betekent namelijk een lagere prijs op het moment dat je je eerste eigen autoverzekering op naam aangaat.

Ben je een regelmatige bestuurder?

Gebruik je elk weekend de auto van je ouders? Of rijd je ermee naar de les? Dan gebruik je hun wagen op regelmatige basis, en moet je jezelf als regelmatige bestuurder laten opnemen in hun autopolis. Zo ben je meteen goed verzekerd!

Later een voordelig tarief

Jongeren, rijbewijs, courante bestuurder, autoverzekering op naam ouders, tweede bestuurder, schadevrije jaren, voordelig, verzekerd, autopolis

Ben je vertrouwd met KBC Start2Drive?Ā Dan geniet je veel voordelen die de eerste 24 maanden na het behalen van je voorlopig rijbewijs blijven gelden. Als jonge bestuurder bouw je zo je eigen rijhistoriek op binnen de autoverzekering van je ouders.

Op termijn kan dat voordelen bieden. Wanneer je je definitief rijbewijs behaalt, is de kans immers groot dat je op eigen benen wil staan. Als regelmatige bestuurder kun je dan binnen de autoverzekering van je ouders overschakelen naarĀ je eerste autoverzekeringĀ op eigen naam. Zo geniet je meteen een voordeliger tarief. We houden namelijk rekening met je opgebouwde rijervaring binnen de autopolis van je ouders voor het bepalen van de premie.

Daarnaast heb je mogelijk ook recht op de Voordelen schadevrij rijden. Hiervoor houden we rekening met het aantal ongevallen in fout binnen de polis van je ouders.

Voordelen schadevrij rijden

De Voordelen schadevrij rijden omvatten:

  • de toekenning van een Joker
  • de korting schadevrij rijden

Afhankelijk van je situatie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om recht te hebben op de Joker en de korting schadevrij rijden:

  • Bij het afsluiten van een nieuwe polis:
    Je beschikt minstens vijf jaar over je rijbewijs Ć©n hebt in de laatste vijf jaar geen ongeval in fout veroorzaaktĀ 
  • Bij een bestaande KBC-polis:
    Je hebt in de laatste vijf jaar geen ongeval in fout veroorzaakt
  • Bij het afsluiten van een nieuwe polis:
    Je beschikt minstens vijf jaar over je rijbewijs en hebt in de laatste vijf jaar geen ongeval in fout veroorzaakt
  • Bij een bestaande KBC-polis:
    Je hebt in het laatste jaar geen ongeval in fout veroorzaakt

Ouders aan zet

Hoe gaat het in zijn werk? Heel simpel. Je ouders nemen contact op met hun bankkantoor of verzekeringsagent om je in te schrijven als regelmatige bestuurder in hun huidige autoverzekering. In ruil voor een lichte verhoging van de verzekeringspremie rijd je goed verzekerd de baan op Ć©n heb je later een voordeel als je je eerste eigen autoverzekering aangaat.

Maak een afspraak

Wat als je je lening niet kunt afbetalen?

Een financiƫle tegenslag kan zeer negatieve gevolgen hebben voor je maandbudget. Verstop je problemen niet, maar kom tijdig met ons praten.
Wat als je je lening niet kunt afbetalen?

Autoverzekering - rechtsbijstand

Juridisch advies en financiƫle bijstand bij conflicten.
Autoverzekering - rechtsbijstand

Overstappen naar een andere autoverzekeraar

Wil je overstappen naar een andere autoverzekeraar? We leggen je uit hoe het overstapproces in elkaar zit.
Overstappen naar een andere autoverzekeraar

Benieuwd hoeveel je maandelijks kunt lenen?

We zetten je alvast op weg met richtlijnen en tips.
Benieuwd hoeveel je maandelijks kunt lenen?