Slakwekerij Desmet

Slakwekerij Desmet

In Izegem hebben Mirjam en Johan hun slakwekerij in de loop van de voorbije jaren uitgebreid tot een oppervlakte van maar liefst  50 000 m².  Bij die uitbreiding werd er telkens ook veel aandacht besteed aan hoe optimaal omgaan met energie, water en ergonomie. Dat is evolueren met een duidelijke toekomstvisie!

Zij zijn van de traditionele grondteelt overgeschakeld naar hydrocultuur in een mobiele gotensysteem dat de planten in hun verschillende groeifasen telkens meer ruimte geeft.

Licht is essentieel voor het groeien van een gewas en natuurlijk ook voor sla. Waar er in 2012 nog voor de toen gangbare SonT belichting werd gekozen hebben zij bij hun eerste en tweede uitbreiding na enkele geslaagde experimenten gekozen om ledverlichting te plaatsen, hiermee kunnen ze veel gerichter werken met het licht dat de plant verkiest.

Mirjam laat ons met veel plezier hun bedrijf zien:

Meer info?

Contacteer me

Van de akker naar de wei

Op hun akkerbouwbedrijf in Laakdal produceren Nele Devoghel en Stefaan Van Elven aardappelen, wortelen, uien en… energie. De 700 zonnepanelen die ze geplaatst hebben, leveren elektriciteit voor de koelcellen waarin ze hun oogst opslaan. Maar wat als die cellen grotendeels leeg staan? Dan gaat die stroom de wei in. De wei van Werchter!

Sierteler Gert Gernée: "De investering leverde een capaciteitsverhoging op van 30%”

Gert Gernée is gepassioneerd door siergrassen en vaste planten. Enkele jaren geleden deed hij zijn grootste investering tot nu toe: de aankoop van een groot stuk grond met serre.

Akkerbouw Van Cauwenberghe-De Clercq

Louis en Angélique Van Cauwenberghe zetten ouderlijke akkerbouwbedrijven verder in één geheel.

Leghennenbedrijf Vertenten: “Een windturbine op je erf”

Een windturbine op je landbouwbedrijf? Dit is een aantrekkelijk idee. Zo kan je immers lokaal overdag en ’s nachts groene energie opwekken die de energiebehoefte van jouw bedrijf deels afdekt.